Selefi.org
2.15K members
93 photos
1 video
8 files
3.03K links
Kur'ani dhe Suneti sipas kuptimit të Selefëve të këtij Umeti
Download Telegram
to view and join the conversation
🛑 Ikhuanët janë vëllezërit e Rafidijve

Shejkh Hammad el-Ensarij – Allahu e mëshiroftë – ka thënë:

“Në të kaluarën kam dëgjuar se xhemati i Ikhuanul-Muslimin-ëve (Vëllazëria Muslimane) u mblodhën në Egjipt në kohën e mbretit Faruk, për të rënë në ujdi si dhe për të sqaruar se Rafidizmi llogaritet një medh’heb prej medh’hebeve të Muslimanëve dhe duhet patjetër që të futet në gjirin e tyre. Prandaj, Ikhuanët janë ata që e përkrahën revolucionin e Khumejnit dhe u gëzuan për të, e thanë: “Nuk ka Islam vetëm se tek ai (Khumejni).”

كنت قد سمعت في الزمن الماضي أنَّ جماعة الأخوان المسلمين تجمعوا في مصر في زمن الملك فاروق على أن يتفقوا في أن يُبَينُوا أنَّ الرفض يُعَدُ مذهباً من مذاهب المسلمين، ولابد أن يُدْمَج ضِمْنَها، ولهذا هم الذين أَيَّدوا ثورة الخميني وفرحوا به. وقالوا: إن الإسلام لا يوجد إلا عنده".

📖 El-Mexhmu’u, 2/698
📱Përktheu: Jeton Shasivari

Telegrami i faqes Selefi.org
🔉 https://telegram.me/SelefiOrg
🔴 Detyra e melekut Israfil

Transmetohet nga Ebu Hurejra – radijAllahu ‘anhu – se ka thënë: I Dërguari i Allahut – lëvdata dhe shpëtimi i Allahut qoftë mbi të – ka thënë:

كَيْفَ أَنْعَمُ وَصَاحِبُ الْقَرْنِ قَدِ الْتَقَمَ الْقَرْنَ، وَأَصْغَى سَمْعَهُ وَحَنَا جَبْهَتَهُ يَنْتَظِرُ مَتَى يُؤْمَرُ أَنْ يَنْفُخَ فَيَنْفُخَ؟»، قَالُوا : يَا رَسُولَ اللَّهِ، فَمَا تَأْمُرُنَا؟ قَالَ: «قُولُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ، عَلَى اللَّهِ تَوَكَّلْنَا

“Si të kënaqem (duke i shijuar të mirat e kësaj dunjaje), kur ai (Israfili) që ka bririn, e ka vënë atë në gojën e tij, dëgjon me vëmendje dhe e ka ulur ballin duke pritur se kur do të jepet urdhër për të fryrë (për shkatërrimin e gjithësisë)! Ata i thanë: “O i Dërguari i Allahut! Çfarë na urdhëron neve? Ai tha: “Thoni: Na mjafton Allahu dhe sa mbrojtës i mirë që është Ai dhe vetëm Allahut i jemi mbështetur.”

📖Transmeton Is’haku në “Musned,” Ibën Ebi Dunja në “el-Ahual,” dhe Nesaiu në “el-Kubra,” si dhe të tjerë me rrugë të tjera transmetimi dhe ky hadith është i saktë (sahih). Shiko në "es-Sahihah" të Shejkh Albanit (1078).
📱Përktheu: Jeton Shasivari

Telegrami i faqes Selefi.org
🔉 https://telegram.me/SelefiOrg
Audio
Shkarkojeni në mp3
Audio
"Pohimi se Allahu ka Dorë të Djathtë"


Shkarkojeni në mp3
Audio
Shkarkojeni në mp3
🛑 Pasojat e mëkateve në tokë

Ibën Kajjim el-Xheuzijeh – Allahu e mëshiroftë – ka thënë:

“Sa herë që njerëzit bëjnë padrejtësi dhe mëkate, Zoti i tyre – i Madhëruari dhe i Lartësuari – u çon sëmundje dhe mangësi në ushqim, në fruta, në ajër, në ujë, në trup, në krijim, në pamje, në forma dhe në moral. Të gjitha këto ndodhin si rrjedhojë e veprave, padrejtësive dhe mëkateve të tyre. Drithërat siç janë gruri dhe të tjerat, e kishin kokrrën më të madhe sesa janë sot, ashtu siç ishte edhe bereqeti i tyre më i madh. Transmeton Imam Ahmedi me zinxhirin e tij se: gjeti në hambarët e Beni Umejjëve një thes ku kishte grurë dhe kokrrën e kishte sa fara e hurmës, e në të ishte e shkruar “Kjo bëhej në kohën kur kishte drejtësi.” Këtë ndodhi Imam Ahmedi e ka përmendur në Musnedin e tij.”

وَكُلَّمَا أَحْدَثَ النَّاسُ ظُلْمًا وَفُجُورًا، أَحْدَثَ لَهُمْ رَبُّهُمْ تَبَارَكَ وَتَعَالَى مِنَ الْآفَاتِ وَالْعِلَلِ فِي أَغْذِيَتِهِمْ وَفَوَاكِهِهِمْ، وَأَهْوِيَتِهِمْ وَمِيَاهِهِمْ، وَأَبْدَانِهِمْ وَخَلْقِهِمْ، وَصُوَرِهِمْ وَأَشْكَالِهِمْ وَأَخْلَاقِهِمْ مِنَ النَّقْصِ وَالْآفَاتِ مَا هُوَ مُوجَبُ أَعْمَالِهِمْ وَظُلْمِهِمْ وَفُجُورِهِمْ. وَلَقَدْ كَانَتِ الْحُبُوبُ مِنَ الْحِنْطَةِ وَغَيْرِهَا أَكْبَرَ مِمَّا هِيَ الْيَوْمَ، كَمَا كَانَتِ الْبَرَكَةُ فِيهَا أَعْظَمَ.وَقَدْ رَوَى الْإِمَامُ أَحْمَدُ بِإِسْنَادِهِ: أَنَّهُ وَجَدَ فِي خَزَائِنِ بَعْضِ بَنِي أُمَيَّةَ صُرَّةً فِيهَا حِنْطَةٌ أَمْثَالُ نَوَى التَّمْرِ مَكْتُوبٌ عَلَيْهَا: هَذَا كَانَ يَنْبُتُ أَيَّامَ الْعَدْلِ. وَهَذِهِ الْقِصَّةُ، ذَكَرَهَا فِي مُسْنَدِهِ

📚Zadul-Mead, 4/332
🖥Përktheu: Jeton Shasivari

Telegrami i faqes Selefi.org
🔉 https://telegram.me/SelefiOrg
🌴Ka thënë Ibën Hibbani - Allahu e mëshiroftë -:

"I Pastër nga të metat është Ai i Cili e ngre atë që dëshiron me atë pak dituri që i ka dhënë, saqë bëhet shembull për t'u udhëzuar të tjerët. Nga ana tjetër, Ai e ul atë që dëshiron, mëgjithëse ka dituri të madhe, saqë nuk i referohet askush atij.”

فسُبحَانَ من رفعَ من شاءَ بالعلم اليَسِير حتى صَارَ عَلَمًا يُقتدَى به ، ووَضَعَ من شَاء مَعَ العلم الكَثِير حتى صَارَ لا يُلتَفَتُ إليه .

📖Eth-thikat, 8/189
📱Përktheu: Servet Mata

Telegrami i faqes Selefi.org
🔉 https://telegram.me/SelefiOrg
📌 Elhamdulilah, doli nga botimi.

📘 Obligimi i faljes së namazit me përpikëri dhe me xhemat

▫️Autor: Muhamed Ibën ‘Abdul-Uehhab el-Uasabij

▫️Përktheu: Alban Malaj

▫️Faqe: 62

▫️Botuesi: www.selefi.org

📱Nr kontakti: +355 67 45 45 45 5
🌱Ka thënë ‘AbdUllah Ibën Daud el-Khurajbi – rahimehUllah –:

(Selefët) e konsideronin gjë të mirë që njeriu të bënte vepra të mira fshehurazi, saqë mos t’i dinte ato as gruaja e tij dhe askush tjetër.”

كانوا يستحبون أن يكون للرجل خبيئة من عمل صالح لا تعلم به زوجته و لا غيرها .


📓Burimi: Tehdhib el-kemal, vëll.14/fq.464
Përktheu: Alban Malaj

Telegrami i faqes Selefi.org
🔉 https://telegram.me/SelefiOrg
💎Ka thënë Shejkh Mukbil – rahimehUllah –:

عمرك هو رأس مالك فلا تجعل عمرك تجارب

“Jeta jote është kapitali yt, prandaj mos bëj eksperimente me jetën tënde.”

📒Burimi: Kam’ul-Mu’anid, vëll.2/fq.355
Përktheu: Alban Malaj

Telegrami i faqes Selefi.org
🔉 https://telegram.me/SelefiOrg
Pasuesi i verbër dhe fillestari në fe nuk duhet të flasin për dije dhe për davet

Shejkh Muhamed Bazmuli – Allahu e ruajttë – thotë:

“Nuk është prej Menxhexhit Selefij që një pasues i verbër apo një fillestar në dije, të flasë për çështjet e diturisë dhe davetit. Nuk është e saktë që ai të detyrojë dikë me atë dije që ka; nuk duhet që me një person të këtillë të grindesh apo të debatosh me atë dituri që ka ai, ngaqë ai nuk posedon dituri të majftueshme që e bën atë kompentent për këto gjëra (diturinë dhe davetin). Madje, ruhuni nga llojet e ndryshme të të paditurve. E si është puna me ata që janë poshtë këtyre!”

📲 Përktheu: Jeton Shasivari

Telegrami i faqes Selefi.org
🔉 https://telegram.me/SelefiOrg