Careerwill App
✔
949K subscribers
12.9K photos
140 videos
3.04K files
13.6K links
[India's No. 1 App For Govt Exams Prep.]

Download App: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.careerwill.careerwillapp
Download Telegram
#Breaking
Age Limit Increased From 21 to 22 Years
Indian Air Force Agniveervayu Intake 01/2027 – Form Re-Opened
Re Open : 03 Mar - 10 Mar 2026
❤29
SSC Scinece Classes 2026 | SSC Chemistry Class | SSC Science Practice Set | Chemistry By Zubair Sir
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/oFERsjw_xxE
❤24
SSC GD Classes 2026 | SSC GD English 2026 |SSC MTS English 2026 | SSC GD English By Inderjeet Sir
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/G-3nucZn2No
❤23
सफलता रटने से नहीं, समझने से मिलती है। एक नज़र में रामसर सम्मेलन का पूरा निचोड़ 🌿
🔥 काम की जानकारी है — ❤️ LIKE दबाओ और🚀 SHARE करना मत भूलो...
❤101👍10🫡3🔥1
RRB NTPC Maths Previous Year Question Paper | RRB NTPC Maths Classes 2026 | NTPC Maths By Prakash Sir
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/watch?v=U4EfcBA6XpI
❤22🔥2
notice4_25022026_DelhiPolice_CW.pdf
238.5 KB
⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️

✅ दिल्ली पुलिस कांस्टेबल भर्ती 2025 में पहले वेकैंसी - 7565
➡️ Now - 7201

✅ दिल्ली पुलिस ड्राइवर भर्ती 2025 में पहले वेकैंसी - 737
➡️ Now - 660

✅ दिल्ली पुलिस HCM भर्ती 2025 में पहले वेकैंसी - 509
➡️ Now - 457

✅ दिल्ली पुलिस AWO/TPO भर्ती 2025 में पहले वेकैंसी - 552
➡️ Now - 443
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❤70🗿15
🚨 President Droupadi Murmu inaugurates four Day National Arogya Fair at Shegaon in Buldhana District

➡️Event: National Arogya Mela
➡️Venue: Shegaon, Buldhana (Maharashtra)
➡️Inaugurated by: President Droupadi Murmu
➡️Ministry: Ministry of AYUSH
➡️Partner: All India Ayurvedic Congress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❤44🔥7
RRB SECTION CONTROLLER Answer KEY OUT
👇👇👇👇👇
https://youtube.com/shorts/sfN2708Hbgk?si=ZADzgiFBkrf9AzDG
❤27
❤43👍6
tentative_vacancy_25022026.pdf
259.3 KB
Tentative Vacancies of Junior Engineer (Civil, Mechanical & Electrical) Examination, 2025 as on 25.02.2026
❤25🗿5
Delhi High Court JJA 2026 🔥 Salary, Job Profile, Promotion | High Court Junior Judicial Assistant
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/Nd1UOwL6lVI?si=bN4tPb92EmtYDtQP
❤30
करेंट अफेयर्स : 26  फरवरी 2026 

CAREERWILL360°ROUNDUP

आज का सुविचार

वक्त सबको मिलता है जिंदगी बदलने के लिए, पर जिंदगी दोबारा नहीं मिलती वक्त बदलने के लिए।

(Multiple Choice Q & A)
  --------------------------------------

1. What is the new Minimum Support Price (MSP) for Raw Jute for the 2026-27 season approved by the Cabinet?
कैबिनेट द्वारा 2026-27 सत्र के लिए कच्चे जूट का नया न्यूनतम समर्थन मूल्य (MSP) क्या निर्धारित किया गया है?
Answer: - ₹5,925 per quintal / ₹5,925 प्रति क्विंटल

2.For which disease has the Union Health Ministry announced a free nationwide vaccination drive for girls aged 14?
केंद्रीय स्वास्थ्य मंत्रालय ने 14 वर्ष की लड़कियों के लिए किस बीमारी के लिए मुफ्त राष्ट्रव्यापी टीकाकरण अभियान की घोषणा की है?
Answer: - Cervical Cancer (HPV Vaccine) / सर्वाइकल कैंसर (एचपीवी वैक्सीन)

3. The Union Cabinet approved the development of a Civil Enclave at which airport in Jammu & Kashmir with a cost of ₹1,677 crore?
केंद्रीय मंत्रिमंडल ने जम्मू-कश्मीर के किस हवाई अड्डे पर ₹1,677 करोड़ की लागत से सिविल एन्क्लेव के विकास को मंजूरी दी है?
Answer: - Srinagar Airport / श्रीनगर हवाई अड्डा

4. Which Indian long-distance runner has been banned for 3 years by the Athletics Integrity Unit (AIU) for evading a dope test?
एथलेटिक्स इंटीग्रिटी यूनिट (AIU) ने डोप टेस्ट से बचने के लिए किस भारतीय लंबी दूरी की धाविका पर 3 साल का प्रतिबंध लगाया है?
Answer: - Pooja Atmaram / पूजा आत्माराम

5. Where was the 7th All India Conference of State Railway Police Chiefs held?
राजकीय रेलवे पुलिस प्रमुखों का 7वां अखिल भारतीय सम्मेलन कहाँ आयोजित किया गया?
Answer: -  New Delhi (Vigyan Bhawan) / नई दिल्ली (विज्ञान भवन)

6. Which massive star located in the Large Magellanic Cloud has entered the poly-supergiant phase and is expected to explode (supernova)?
लार्ज मैगेलैनिक क्लाउड में स्थित कौन सा विशाल तारा पॉली-सुपरजायंट चरण में प्रवेश कर गया है और जिसके विस्फोट (सुपरनोवा) होने की आशंका है?
Answer: - WOH G64

7. In which state has President Draupadi Murmu recently inaugurated the National Arogya Fair 2026?
हाल ही में राष्ट्रपति द्रौपदी मुर्मू ने राष्ट्रीय आरोग्य मेले 2026  का उद्घाटन किस राज्य में किया है?
Answer: - Buldhana (Maharashtra) / बुलढाणा ( महाराष्ट्र )

8. Which is the third anti-submarine warfare shallow water craft that was recently inducted into the Indian Navy?
हाल ही में भारतीय नौसेना में शामिल होने वाला तीसरा एंटी-सबमरीन वारफेयर शैलो वाटर क्राफ्ट कौन सा  है?
Answer: -  Anjdeep / अंजदीप

9. Where was the Pusa Krishi Vigyan Mela organized recently?
हाल ही में पूसा कृषि विज्ञान मेला  का आयोजन कहाँ किया गया?
Answer: - New Delhi / नई दिल्ली

10. Recently, the 7th edition of the joint military exercise Dharma Guardian between India and which country has started in Uttarakhand?
हाल ही में भारत और किस देश  के बीच संयुक्त सैन्य अभ्यास धर्मा गार्डियन का 7वां संस्करण उत्तराखंड में शुरू हुआ है?
Answer: -  Japan / जापान

11.  According to the International Institute for Strategic Studies report, which operation between India and Pakistan has been described as the world's longest beyond-visual-range (BVR) air conflict?
इंटरनेशनल इंस्टीट्यूट फॉर स्ट्रैटेजिक स्टडीज रिपोर्ट के अनुसार, भारत और पाकिस्तान के बीच हुए किस ऑपरेशन को दुनिया का सबसे लंबा बियॉन्ड-विजुअल-रेंज (BVR) हवाई संघर्ष बताया गया है?
Answer: - Operation Sindoor / ऑपरेशन सिंदूर

12. In which country is the World Heritage Site Jeju Island, which was in the news, located?
खबरों मे रहा  वर्ल्ड हैरिटेज साइट जेजू द्वीप किस देश मे स्थित है ?
Answer: - South Korea / दक्षिण कोरिया

13 . Recently, the Food Safety and Standards Authority of India has issued an advisory to prominently display the quantity of which on the packets of coffee powder?
हाल ही में भारतीय खाद्य सुरक्षा और मानक प्राधिकरण ने कॉफी पाउडर के पैकेट पर किसकी  मात्रा को प्रमुखता से प्रदर्शित करने के लिए एक एडवाइजरी जारी की है?
Answer:-  Chicory Powder / चिकोरी पाउडर
❤120👍9🫡3🗿1
14 . Which portal was recently launched by the Union Minister of Science and Technology on the 40th Foundation Day of the Department of Biotechnology (DBT)?
हाल ही में केंद्रीय विज्ञान और प्रौद्योगिकी मंत्री ने जैव प्रौद्योगिकी विभाग (DBT) के 40वें स्थापना दिवस पर किस पोर्टल का शुभारंभ किया?
Answer: - SUJVIKA / सुजविका

15. Tsomgo Lake, which was in the news recently, is located in which state?
हाल ही मे खबरों मे रही त्सोमगो झील किस राज्य मे स्थित है ?
Answer: - Sikkim / सिक्किम

Static GK MCQ

16 . Who is the author of the book The Indian Struggle?
द इंडियन स्ट्रगल पुस्तक के लेखक कौन हैं?
Answer: - Subhash Chandra Bose / सुभाष चंद्र बोस

17. Yakshagana is a traditional theatre form of which Indian state?
यक्षगान किस भारतीय राज्य का पारंपरिक रंगमंच रूप है?
Answer: - Karnataka / कर्नाटक

18 .Gini Coefficient is used to measure what in an economy?
अर्थव्यवस्था में गिनी गुणांक का उपयोग क्या मापने के लिए किया जाता है?
Answer: - Income Inequality / आय असमानता

19. Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana (PMFBY) was launched by the Government of India in which year?
प्रधानमंत्री फसल बीमा योजना (PMFBY) भारत सरकार द्वारा किस वर्ष शुरू की गई थी?
Answer: - February 18, 2016 / 18 फरवरी 2016

20. In which year was the Department of Biotechnology established?
जैव प्रौद्योगिकी विभाग की स्थापना किस वर्ष की गई थी?
Answer: - 1986

Double Tap ❤️ if this helped you!
❤109👍11🗿4
Aaj Ka Suvichar ✨
👍83❤40🙏16🗿3💯2
❤17🔥1
Daily Current Affairs 2026 | 26 Feb Current Affairs 2026 | Current Affairs Today | Jayshree Ma'am
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/sdYwoe4byY0
❤24