Careerwill App
✔
949K subscribers
12.9K photos
140 videos
3.04K files
13.6K links
[India's No. 1 App For Govt Exams Prep.]

Download App: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.careerwill.careerwillapp
Download Telegram
RRB_Section_Controller_2025_–_Answer_Key_Compilation_Hindi_.pdf
1.1 MB
RRB Section Controller 2025 – Answer Key Compilation (Hindi)
❤14🔥6
RRB_Section_Controller_2025_–_Answer_Key_Compilation_English_.pdf
3.4 MB
RRB Section Controller 2025 – Answer Key Compilation (English)
❤13
SSC Polity Classes 2026 | SSC GK GS Class | SSC Polity Practice Set | SSC Polity By Yash Rawat Sir
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/4WN97TndWPc
❤26💯1
26 February 2026 Current Affairs Free.pdf
12.4 MB
📌दैनिक करेंट अफेयर्स📌
Daily Current Affairs

26 फरवरी 2026

CareerWill360° Roundup | Exam Oriented Series
❤9🔥8
SSC GD Hindi Practice Set 2026 | SSC GD Hindi Classes 2026 | SSC GD Hindi Master Class By Pawan Sir
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/AoL0-bCzfDc
❤19
🌟 Quiz Time! 🌟
👉 Answer using Emoji Only 😄

A) 🫡
B) ❤️
C) 🔥
D) 👍

📢 Share with friends
✨ Don’t miss out on daily quizzes 🧠🎯
❤375🫡9🔥7👍4
Railway New Vacancy 2026 🔥| Railway Vacancy 2026 | RRB New Vacancy | RRB Group D New Vacancy 2026
👇👇👇👇👇
https://youtu.be/nnqI8WEQ2k0?si=zbBURS_28BpxFD7E
❤22
SSC Science Classes 2026 | SSC Chemistry Class | SSC Science Practice Set | Chemistry By Zubair Sir
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/9qXb06jHKcc
❤19👍1
SSC GD Classes 2026 | SSC GD English 2026 | SSC MTS English 2026 | SSC GD English By Inderjeet Sir
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/vSzCJq73VIA
❤27👍2
📢 RBI Attendant 2026 Mega Marathon 🔥

⏰ 6 Hours Non-Stop Class
📘 Complete Preparation Strategy
✅ Syllabus + Exam Plan + Smart Tips
👉 Join fast & boost your preparation!

👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/EXtBdZ0Yiug?si=e1NYDihISj3xfhA0
❤27
RRB NTPC Maths Previous Year Question Paper | RRB NTPC Maths Classes 2026 | NTPC Maths By Prakash Sir
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/watch?v=f5h7Fg6ipQc
❤28🙏3
Office Superintendent Income Tax 🔥: Job Profile, Salary, Promotion Explained by Rakesh Yadav Sir 👇👇👇👇

https://youtu.be/PE8DRbHnG3U
❤45🙏9💯2
📌 UPSSSC लेखपाल भर्ती 2025 की मुख्य परीक्षा के लिए शॉर्टलिस्ट जारी
❤106👍11🫡6🗿4
🔥 Money & Money Supply — Complete One Shot

UPSC | PCS | SSC | Banking

Economics ka sabse important chapter — ab 1 class me clear

👉 Video dekho & serious aspirants ko share karo
👇👇👇👇👇
https://youtu.be/IUJtcNlsuAU?si=WkaVxfqqFEXHZm4R
❤39
करेंट अफेयर्स : 27  फरवरी 2026

CAREERWILL360°ROUNDUP

आज का सुविचार

सबसे बड़ा competitor तुम्हारे अंदर बैठा है।
जब उसे हरा दोगे, तो कोई भी तुम्हें रोक नहीं पाएगा।

(Multiple Choice Q & A)
  --------------------------------------

1. In which state was the successful trial of India's first hydrogen train conducted?
भारत की पहली हाइड्रोजन ट्रेन का सफल परीक्षण किस राज्य में किया गया?
Answer: - Haryana (Between Jind and Sonipat) / हरियाणा (जींद और सोनीपत के बीच)

2.After Germany, Sweden, Japan, and China, which country became the 5th in the world to run a hydrogen train?
जर्मनी, स्वीडन, जापान और चीन के बाद हाइड्रोजन ट्रेन चलाने वाला दुनिया का 5वां देश कौन सा बन गया है?
Answer: - India / भारत

3. Who was recently awarded the Speaker of the Knesset Medal by the Israeli Parliament?
हाल ही में इजरायली संसद द्वारा किसे  स्पीकर ऑफ द नेसेट  पदक से सम्मानित किया गया?
Answer: - Prime Minister Narendra Modi / प्रधानमंत्री नरेंद्र मोदी

4. Which country won the inaugural Asian Deaf Cricket Association (ADCA) T20 Asia Cup held in Cuttack?
कटक में आयोजित पहले एशियन डेफ क्रिकेट एसोसिएशन (ADCA) टी20 एशिया कप का खिताब किस देश ने जीता?
Answer: - India (Defeated Sri Lanka) / भारत (श्रीलंका को हराकर)

5. Where was Him-CONNECT 2026 organized by the Ministry of Environment recently?
हाल ही में पर्यावरण मंत्रालय द्वारा हिम-कनेक्ट (Him-CONNECT) 2026 का आयोजन कहाँ किया गया?
Answer: -  New Delhi / नई दिल्ली

6. Where was the World Sustainable Development Summit (WSDS) held in February 2026?
फरवरी  2026 में विश्व सतत विकास शिखर सम्मेलन (WSDS) कहाँ आयोजित किया गया ?
Answer: - New Delhi / नई दिल्ली

7. '52 Reforms in 52 Weeks' is a comprehensive reform initiative of which Union Ministry?
'52 सप्ताहों में 52 सुधार' किस केंद्रीय मंत्रालय का व्यापक सुधार पहल है ?
Answer: - Ministry of Railways / रेल मंत्रालय

8. Who has recently become the first world leader to cross the landmark figure of 100 million followers on the social network Instagram?
हाल ही में सोशल नेटवर्क इंस्टाग्राम  पर 10 करोड़ (100 मिलियन) फॉलोअर्स का ऐतिहासिक आंकड़ा पार करने वाले दुनिया के पहले  नेता  कौन बन गए हैं?
Answer: -  Narendra Modi /  नरेंद्र मोदी

9. Which railway zone has recently launched the first-of-its-kind 'Next-Gen Rail Parcel App' for parcel and freight movement?
हाल ही में किस रेलवे ज़ोन ने पार्सल और माल ढुलाई के लिए अपनी तरह का पहला 'नेक्स्ट-जेन रेल पार्सल ऐप'  लॉन्च किया है?
Answer: -  South Central Railway  (SCR) /  दक्षिण मध्य रेलवे

10. Recently, which foundation day has been celebrated by the Employees' State Insurance Corporation in New Delhi?
हाल ही में कर्मचारी राज्य बीमा निगम  ने नई दिल्ली  में अपना कौन सा स्थापना दिवस  मनाया है?
Answer: -  75th anniversary / 75वीं वर्षगांठ

11.  Romari-Donduwa Beel and Laokhowa Wildlife Sanctuary, which were in news recently, are located in which Indian state?
हाल ही में चर्चा में रहे रोमारी-डोंडुवा बील और लाओखोवा  वन्यजीव क्षेत्र भारत के किस राज्य में स्थित हैं?
Answer: - Assam / असम

12. Recently, the Unique Identification Authority of India (UIDAI) has signed an agreement with which leading technology company to display information of authorized Aadhaar centers?
हाल ही में भारतीय विशिष्ट पहचान प्राधिकरण (UIDAI) ने अधिकृत आधार केंद्रों की जानकारी प्रदर्शित करने के लिए किस प्रमुख तकनीकी कंपनी के साथ समझौता किया है?
Answer: - Google / गूगल

13 . Mark Carney, who is arriving on his first official visit to India, is the Prime Minister of which country?
मार्क कार्नी , जो अपनी पहली आधिकारिक भारत यात्रा पर आ रहे हैं, किस देश के प्रधानमंत्री हैं?
Answer:-  Canada / कनाडा

14 . The Ministry of Electronics and Information Technology in collaboration with which organisation launched the Blockchain India Challenge?
इलेक्ट्रॉनिक्स और सूचना प्रौद्योगिकी मंत्रालय ने किस संगठन के सहयोग से  ब्लॉकचेन इंडिया चैलेंज शुरू किया?
Answer: - Centre for Development of Advanced Computing ( C-DAC )/ उन्नत कंप्यूटिंग विकास केंद्र (सी-डैक)
❤117🫡5🔥3🙏1💯1
15. Who has been appointed as the chairman of the Hindi Advisory Committee recently constituted by the Ministry of Chemicals and Fertilizers?
हाल ही में रसायन और उर्वरक मंत्रालय द्वारा गठित हिंदी सलाहकार समिति  का अध्यक्ष किसे बनाया गया है?
Answer: - J.P. Nadda / जेपी नड्डा

Static GK MCQ

16 . Phillips Curve represents the relationship between which two economic variables?
फिलिप्स वक्र किन दो आर्थिक चर के बीच संबंध को दर्शाता है?
Answer: - Inflation and Unemployment / मुद्रास्फीति और बेरोजगारी

17. The concept of 'Procedure established by Law' in the Indian Constitution is borrowed from which country?
भारतीय संविधान में 'कानून द्वारा स्थापित प्रक्रिया' की अवधारणा किस देश से ली गई है?
Answer: - Japan / जापान

18 .Who founded the 'Paramhans Mandali' in Maharashtra in 1849?
1849 में महाराष्ट्र में 'परमहंस मंडली' की स्थापना किसने की थी?
Answer: -  Dadoba Pandurang and Ramchandra Jayakar / दादोबा पांडुरंग और रामचंद्र जयकर

19. The term 'Twin Deficit' refers to which two deficits in an economy?
अर्थव्यवस्था में ट्विन डेफिसिट (दोहरा घाटा) शब्द किन दो घाटों को संदर्भित करता है?
Answer: -  Fiscal Deficit and Current Account Deficit / राजकोषीय घाटा और चालू खाता घाटा

20. 10. 'Hojagiri' is a traditional folk dance of which Indian state?
होजागिरी किस भारतीय राज्य का पारंपरिक लोक नृत्य है?
Answer: - Tripura / त्रिपुरा

Double Tap ❤️ if this helped you!
❤89🫡5💯4🔥2
Daily Current Affairs 2026 | 27 Feb Current Affairs 2026 | Current Affairs Today | Jayshree Ma'am
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/Kp0tLVG5FGI?si=QLhnqNVQiP6oXxU4
❤16
In which state was the successful trial of India's first hydrogen train conducted? / भारत की पहली हाइड्रोजन ट्रेन का सफल परीक्षण किस राज्य में किया गया?
Anonymous Quiz
5%
Punjab / पंजाब
32%
Maharashtra / महाराष्ट्र
54%
Haryana / हरियाणा
9%
Gujarat / गुजरात
❤35👍6
After Germany, Sweden, Japan, and China, which country became the 5th in the world to run a hydrogen train? / जर्मनी, स्वीडन, जापान और चीन के बाद हाइड्रोजन ट्रेन चलाने वाला दुनिया का 5वां देश कौन सा बन गया है?
Anonymous Quiz
76%
India / भारत
13%
Russia / रूस
9%
France / फ्रांस
2%
USA / अमेरिका
❤33👍4🗿1
Who was recently awarded the Speaker of the Knesset Medal by the Israeli Parliament? / हाल ही में इजरायली संसद द्वारा किसे 'स्पीकर ऑफ द नेसेट' पदक से सम्मानित किया गया?
Anonymous Quiz
10%
S. Jaishankar / एस. जयशंकर
80%
Narendra Modi / नरेंद्र मोदी
9%
Droupadi Murmu / द्रौपदी मुर्मू
1%
Amit Shah / अमित शाह
🗿15❤9💯1