Careerwill App
✔
949K subscribers
12.9K photos
140 videos
3.04K files
13.6K links
[India's No. 1 App For Govt Exams Prep.]

Download App: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.careerwill.careerwillapp
Download Telegram
13 .Which company was approved as the strategic buyer for IDBI Bank in October 2026?
अक्टूबर 2026 में IDBI बैंक के रणनीतिक खरीदार के रूप में किस कंपनी को मंजूरी दी गई?
Answer: - Canada Inc. (Fairfax Financial Holdings Group) / कनाडा इंक. (फेयरफैक्स फाइनेंशियल होल्डिंग्स समूह)

14 .According to PLFS data published in October 2026, what was India's female labour force participation rate in the year 2025?
अक्टूबर 2026 में प्रकाशित PLFS के आँकड़ों के अनुसार, वर्ष 2025 में भारत की महिला श्रम बल भागीदारी दर कितनी थी?
Answer: - 40% / 40 प्रतिशत

15 .Which two countries are connected by the newly inaugurated New Yalu River Bridge, which was recently in the news?
हाल ही मे चर्चा मे रहा उद्घाटित न्यू यालू रिवर ब्रिज किन दो देशों को जोड़ता है?
Answer: - China and North Korea / चीन और उत्तर कोरिया

-------------------------------------
🎯 Static GK MCQ
-------------------------------------
16 .In which year was the National Social Assistance Programme (NSAP) launched?
राष्ट्रीय सामाजिक सहायता कार्यक्रम (NSAP) को किस वर्ष शुरू किया गया था?
Answer: - 1995

17 .Where is the headquarters of IDBI Bank located?
आईडीबीआई (IDBI) बैंक का मुख्यालय कहाँ स्थित है?
Answer: - Mumbai / मुंबई

18 .Which organization releases the 'Global Gender Gap Report'?
ग्लोबल जेंडर गैप रिपोर्ट' किस संगठन द्वारा जारी की जाती है?
Answer: - World Economic Forum (WEF) / विश्व आर्थिक मंच (WEF)

19 .In which city were the first Asian Para Games held?
पहले एशियाई पैरा खेल किस शहर में आयोजित किए गए थे?
Answer: - Guangzhou, China / ग्वांगझू, चीन

20 .Bauxite is the primary ore of which metal?
बॉक्साइट किस धातु का मुख्य अयस्क है?
Answer: - Aluminium / एल्युमिनियम

Double Tap ❤️ if this helped you!
❤89👍8
Current Affairs Today | 16 October Current Affairs 2026 | Daily Current Affairs | By Jayshree Mam
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/7mtNghM2NdY
❤13
SSC GD Static GK Class 2027 | SSC GD Static GK Practice Set | SSC GD Previous Year Questions Paper
👇👇👇👇👇

https://www.youtube.com/live/GDJ6QtutA4Y
❤16
SSC GD Maths 2027 | SSC GD Maths Practice Set | SSC GD Maths Previous Year Quetions | Shivam Sir
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/RYngi1-Cl54
❤13👍3
RRB NTPC 2026 Maths Marathon | Simple Interest One Shot Class | RRB NTPC Maths | Rahul Deshwal Sir
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/312IpQ7moxI
❤13
📌 अक्टूबर 2026 में केंद्रीय मंत्रिमंडल द्वारा योजना और उप-योजनाओं के नामों मे परिवर्तन
❤46👍5
SSC GD Reasoning 2027 | SSC GD Reasoning Practice Set | Reasoning Previous Year Paper | Bharat Sir
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/YEsCU1pS9JA
❤17
📌 रक्षा क्षेत्र को बड़ी मजबूती: रक्षा मंत्रालय ने GSAT-7C और वरुणास्त्र टारपीडो के लिए ₹4,106 करोड़ का समझौता किया
❤30
SSC GD GK GS Class 2027 | SSC GD GK GS Practice Set | SSC GD GK GS Previous Year Questions Paper
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/grc9HyqUXi8
❤17💯2
📌 बाल स्वास्थ्य और आयुर्वेद का वैश्विक सम्मेलन: उपराष्ट्रपति सी. पी. राधाकृष्णन ने किया KAUMARACON-2026 का उद्घाटन
❤28
SSC GD Hindi Class 2027 | SSC GD Hindi Practice Set | SSC GD Hindi Previous Year Paper | Pawan Sir
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/7fCpO4KUavo
❤13
RRB NTPC Polity Marathon 2026 | RRB NTPC Polity Classes 2026 | Polity Marathon Class | Shivant Sir
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/live/61zCSwo95TU
❤16🔥1
🌟 Quiz Time! 🌟
👉 Answer using Emoji Only 😄

A) 🫡

B) ❤️

C) 🔥

D) 👍

📢 Share with friends
✨ Don’t miss out on daily quizzes 🧠🎯
👍158🔥125❤26🫡11🗿1
📌 World Food Day 2026
❤16
💫 UPSSSC 12th Level Recruitment Noftification 2026
● Total Post :- 1784
● https://upsssc.gov.in/
❤29🗿2
SSC GD New Vacancy 2027 | SSC GD Notification 2026 Update | SSC GD Latest News |SSC GD Strategy 2027
👇👇👇👇👇
https://www.youtube.com/watch?v=O0LkYdM8Xxs
❤9
❤17
Which became India's first major port to receive authorization for a 5G Captive Non-Public Network (CNPN)? / हाल ही मे 5G कैप्टिव नॉन-पब्लिक नेटवर्क (CNPN) की अनुमति प्राप्त करने वाला भारत का पहला प्रमुख बंदरगाह कौन-सा बना?
Anonymous Quiz
22%
Kandla Port, Gujarat / कांडला बंदरगाह, गुजरात
57%
Mormugao Port, Goa / मोरमुगाओ बंदरगाह, गोवा
15%
Paradip Port, Odisha / पारादीप बंदरगाह, ओडिशा
7%
Kochi Port, Kerala / कोच्चि बंदरगाह, केरल
❤18
अक्टूबर 2026 मे जारी IMF की एशिया-प्रशांत आर्थिक परिदृश्य के अनुसार, वर्ष 2027 में एशिया की अनुमानित आर्थिक वृद्धि दर कितनी है?
Anonymous Quiz
37%
4.4% / 4.4 प्रतिशत
29%
3.8% / 3.8 प्रतिशत
24%
5.2% / 5.2 प्रतिशत
9%
6.1% / 6.1 प्रतिशत
❤15
Which ministry organized the Working Group meeting on Tribal Languages in October 2026? / अक्टूबर 2026 मे जनजातीय भाषाओं पर कार्य समूह की बैठक किस मंत्रालय ने आयोजित की?
Anonymous Quiz
10%
Ministry of Home Affairs / गृह मंत्रालय
19%
Ministry of Education / शिक्षा मंत्रालय
18%
Ministry of Culture / संस्कृति मंत्रालय
52%
Ministry of Tribal Affairs / जनजातीय कार्य मंत्रालय
❤11👍2